A- A+
Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύμα του μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο - Τα ποσά

Σε αύξηση της επιδότησης στο ρεύμα για οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματίες προχωρά η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης στους λογαριασμούς.

Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται σημαντικά ή εκμηδενίζεται η επιβάρυνση που προκύπτει από την αύξηση της χονδρικής τιμής ρεύματος.

Επιπλέον, εκπτώσεις εφαρμόζονται και στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση από την άνοδο της τιμής του εμπορεύματος.

Τα ποσά της επιδότησης

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι επιδοτήσεις για το δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2021 διαμορφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Οικιακοί καταναλωτές - Επιχειρήσεις με δίκτυο χαμηλής τάσης

Η επιδότηση αυξάνεται στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης πάντα τις 300 κιλοβατώρες το μήνα.


  • Δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου

Η επιδότηση διαμορφώνεται σε 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Οκτώβριο.


ADVERTISEMENT


  • Φυσικό αέριο

Πέρα από την έκπτωση του 15% για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Έτσι, για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 μεγαβατώρες το μήνα, η μείωση θα είναι της τάξης των 20 - 40 ευρώ το μήνα.

Η αποπληρωμή των τελών αυτών θα γίνει το 2022 μετά την αποκλιμάκωση των τιμών στο φυσικό αέριο


  • Επιχειρήσεις (χαμηλή και μέση τάση)

Αναστέλλονται για 5 μήνες (Νοέμβριος 2021- Μάρτιος 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Τα τέλη θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και μετά από αξιολόγηση των αναγκών του λογαριασμού ΥΚΩ, οι οποίες περιορίζονται όσο προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών.