A- A+
Δύο μήνες παράταση στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Πώς βοηθά τις επιχειρήσεις

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος για το προσωπικό τους μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για δύο ακόμη μήνες, θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Με τη συγκεκριμένη δράση, οι εργοδότες μπορούν να περιορίσουν έως και 50% το εβδομαδιαίο ωράριο των εργαζομένων τους και να πληρώσουν αναλογικότερα μειωμένους μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.

Από την άλλοι οι εργαζόμενοι πληρώνονται από το Δημόσιο με το 60% του μισθού που αντιστοιχεί στις ώρες που δεν δούλεψαν, ενώ καλύπτονται πλήρως και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.

Το πρόγραμμα έληγε την 31η Μαρτίου 2022, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωση την επέκτασή του και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Οι δικαιούχοι

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών ΦΠΑ κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με την περίοδο αναφοράς που θα οριστεί.

Επίσης, στο μηχανισμό οι επιχειρήσεις μπορούν να εντάσσουν μόνο εργαζομένους με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης ενεργές μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία που επίσης θα οριστεί.

Από την άλλη, όποια επιχείρηση συμμετέχει στο πρόγραμμα οφείλει να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό προσωπικού, κατά τη διάρκεια επιδότησης των εργαζομένων της.