A- A+
Δυνατή η online αποδοχή πληρωμών με κάρτα και για όσους δεν έχουν e-shop - Πώς γίνεται

Το click-away μπαίνει στη ζωή μας, καθώς ακόμη δεν είναι δυνατό το άνοιγμα όλων των καταστημάτων στο λιανεμπόριο, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Με τη μέθοδο αυτή, ο καταναλωτής κάνει online ή τηλεφωνικά την παραγγελία του και πληρώνει με την κάρτα του είτε εξ αποστάσεως ή σε POS έξω από το κατάστημα που επέλεξε. Δείτε εδώ λεπτομέρειες

Τι γίνεται όμως με καταστήματα που θέλουν να αποδέχονται online πληρωμές με κάρτα, αλλά δεν έχουν e-shop, παρά μόνο μία σελίδα στο Facebook;

Η λύση των τραπεζών

Λύση στο πρόβλημα αυτό προσφέρουν οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα, οι οποίες μέσω ειδικών υπηρεσιών δίνουν τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις χωρίς e-shop να αποδέχονται online πληρωμές.

Στην προκειμένη περίπτωση ο πωλητής δημιουργεί μία εντολή πληρωμής, την οποία αποστέλλει με e-mail ή άλλο μήνυμα στον καταναλωτή.

Παντώντας στο σχετικό link που περιέχεται στο μήνυμα ο καταναλωτής μεταφέρεται σε ασφαλές περιβάλλον, όπου βάζει τα στοιχεία της κάρτας του και ολοκληρώνει την πληρωμή, για την οποία έχει άμεση ενημέρωση ο πωλητής.

Η λύση αυτή φαντάζει ιδανική στην τρέχουσα συγκυρία, δεδομένου ότι προϋπόθεση για τις αγορές της περιόδου από εμπορικά καταστήματα είναι η προπαραγγελία.

Φυσικά για την υπηρεσία η τράπεζα εισπράττει προμήθεια, ανάλογη με τις χρεώσεις που επιβάλλονται για συναλλαγές σε POS.

Online οι αιτήσεις

Κάντε αίτηση για τις υπηρεσίες εφόσον είστε πελάτης στην τράπεζα:

Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρουν επίσης οι Viva Wallet και η Paypal.

Δείτε σε βίντεο πώς δουλεύουν οι δύο υπηρεσίες:

  • Eurobank

  • Εθνική Τράπεζα