A- A+
Digi Content - Υλοποίηση επενδύσεων ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου
Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής και μεγέθους που ανήκουν στον κλάδο παραγωγής περιεχομένου, εκδόσεων, ενημέρωσης κτλ, με 1 πλήρη δωδεκάμηνη διαχειριστική χρήση και απασχόλησαν κατά τη τελευταία χρήση τουλάχιστον 1 εργαζόμενο (1 ΕΜΕ).

Ο ελάχιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι 10.000 € και ο μέγιστος 400.000 €, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης. Το ποσοστό ενίσχυσης είναι ίσο με το 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Η εν λόγω δράση χαρακτηρίζεται από μια σειρά καινοτομιών, που διευκολύνουν τη συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων, από τις πολύ μικρές (με μηδέν εργαζόμενους) μέχρι πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτως προσωπικού ή κύκλου εργασιών.

Επιπρόσθετα, προβλέπει επενδύσεις με σημαντικά αυξημένους προϋπολογισμούς ώστε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, ενώ προβλέπει αυξημένα ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων, που φθάνουν έως και 60% για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Τι χρηματοδοτεί

Η δράση «digi-content» αφορά την ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού και πλούσιου ελληνικού ευρυζωνικού περιεχομένου, το οποίο αξιοποιείται εμπορικά. Απευθύνεται σε κλάδους με εκδοτικές δραστηριότητες (εκδόσεις βιβλίων, επιστημονικών και Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις τύπου) καθώς και σε παρόχους ενημερωτικού περιεχομένου, σε εταιρίες διαχείρισης έντυπου κλπ.

Σκοπός της είναι να εμπλουτίσει το ελληνικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ενισχύοντας παράλληλα την ψηφιακή του διάθεση μέσα από πολλαπλά τεχνολογικά κανάλια (ψηφιακοί αναγνώστες βιβλίων, tablet pc, συσκευές κινητής επικοινωνίας).

Στόχος της δράσης είναι οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν να μπορούν να αξιοποιήσουν νέα τεχνολογικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους, να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης καθώς και τις αλλαγές συμπεριφοράς των καταναλωτικών συνηθειών εξαιτίας αυτής.

Η παρούσα δράση έχει σκοπό να εξασφαλίσει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

•Προϋποθέσεις για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό ψηφιοποίησης περιεχομένου και ηλεκτρονικής διάθεσης υλικού από πολλαπλά κανάλια.
•Συνθήκες δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών ευρυζωνικού περιεχομένου.
•Δυνατότητα βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης αναφορικά με το περιεχόμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Εκτός των σημαντικών και άμεσων ωφελειών στον εμπλουτισμό της ελληνικής παρουσίας στο διαδίκτυο και στην ενίσχυση της ψηφιακής διάστασης της Ελληνικής Οικονομίας, η δράση συμβάλει γόνιμα στην επίτευξη των περισσότερων στόχων του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την στρατηγική της Λισσαβόνας και την agenda για την «Ευρώπη 2020».