A- A+
Διετές δάνειο - ΓΕΦΥΡΑ ως 20.000 ευρώ σε όσους αναμένουν την έκδοση της σύνταξής τους

Ένα νέο δανειακό προϊόν ειδικά για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης και αναμένουν την έκδοση της σύνταξής τους, προσφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα.

Το δάνειο απευθύνεται σε συνταξιοδοτούμενους του Δημοσίου τομέα και στα μέλη του πρώην ΕΤΑΑ  (Ιατρούς, Δικηγόρους και Μηχανικούς).

Η χρηματοδότηση έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δικαιούχοι συντάξεων, λόγω της αλλαγής της εργασιακής τους σχέσης.

Έως 20.000 ευρώ

Τo ύψος του αιτούμενου δανείου προκύπτει από το ποσό της προσωρινής σύνταξης που ο συνταξιούχος αναμένεται να λάβει για έξι μήνες, διπλασιαζόμενο, σύμφωνα με τα σχετικά δικαιολογητικά που προσκομίζονται κατά την αίτηση δανειοδότησης, με ανώτερο όριο τις 20.000 ευρώ.

Ο χρόνος αποπληρωμής ανέρχεται σε 24 μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι η ηλικία του δανειολήπτη δεν ξεπερνά τα 70 έτη κατά τη λήξη του δανείου.

Το επιτόκιο του δανείου μπορεί να είναι ακόμη και μονοψήφιο, κάτω δηλαδή από το 10%, ανάλογα με την πιστοληπτική αξιολόγηση του ενδιαφερόμενου.

Έξι μήνες περίοδος χάριτος

Επιπλέον, προσδιορίζεται έντοκη περίοδος χάριτος 6 μηνών της οποίας οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται και επιμερίζονται στις δόσεις του δανείου, εξασφαλίζοντας ότι ο συνταξιοδοτούμενος δεν επιβαρύνεται κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που  δεν έχει καταβληθεί στον αιτούντα η σύνταξη μετά το εξάμηνο, η περίοδος χάριτος συνεχίζεται για άλλους έξι μήνες, ενώ θα είναι δυνατή η χορήγηση νέου δανείου για ένα επιπλέον εξάμηνο, επιμηκύνοντας αντίστοιχα το χρόνο αποπληρωμής.

Το προϊόν, που έχει τη μορφή ειδικού καταναλωτικού δανείου, φέρει μόνον προσωπικές εγγυήσεις, ενώ δεν υπάρχει ποινή για την πρόωρη αποπληρωμή του.