A- A+
ΔΕΗ: Επιβάρυνση 0,50 ευρώ το χρόνο σε όλους τους πελάτες για την επανασύνδεση των φτωχών
Με 0,50 ευρώ το χρόνο θα επιβαρυνθούν όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κόστος επανασύνδεσης των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Επιταχύνεται η σύσταση ειδικών επιτροπών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, «δε θα μείνει καμία οικογένεια από τις μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και εκκλησίας χωρίς ρεύμα».

Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν ενταχθεί στα κοινωνικά συσσίτια έως την 1η Νοεμβρίου. Οι οικογένειες αυτές θα αποτελέσουν ειδική κατηγορία του κοινωνικού τιμολογίου και για την αποπληρωμή της δαπάνης που τους αφορά, θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι με 0,50 ευρώ το χρόνο.

Ερωτηθείς για εκείνους που έχουν διακοπή ρεύματος αλλά δεν είναι ενταγμένοι στα κοινωνικά συσσίτια, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι για την κατηγορία αυτή ισχύει η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Σύσταση επιτροπών

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών, η ΔΕΗ έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) κκ. Γιάννη Σγουρό και Κώστα Ασκούνη, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι ειδικές Eπιτροπές για την επανασύνδεση ευπαθών νοικοκυριών με το δίκτυο της.

Ειδικότερα, η εταιρεία απέστειλε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται οι κατά τόπους εκπρόσωποί της και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Παράλληλα, η ΔΕΗ ζήτησε από τους κκ. Σγουρό και Ασκούνη την άμεση αποστολή:

- στοιχείων για τους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών των περιφερειών και των δήμων και

- καταστάσεων συμπληρωμένων με όσους είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις κοινωνικές και προνοιακές δομές περιφερειών και δήμων και στους οποίους είχε γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους.