A- A+
ΔΕΗ: Ανακοινώθηκε πρόγραμμα διακοπών ρεύματος - Πίνακας με όλες τις περιοχές
Ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας ανακοίνωσε η ΔΕΗ, λίγες ώρες μετά την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους τους. Αναλυτικοί πίνακες.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι την Πέμπτη και κατά το χρονικό διάστημα από 11.00 έως 14.00 αναμένεται να πραγματοποιηθούν – μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ – εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Το συνημμένο πρόγραμμα περικοπών που ανακοινώνεται, μέγιστης διάρκειας 1 ώρας, επισημαίνεται ότι είναι απολύτως ενδεικτικό και ενδέχεται να μεταβληθεί, τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορά.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας) και οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί κατά την κατάρτιση του προγράμματος περικοπών.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τήρησης του προγράμματος περικοπών και έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών, σε περίπτωση ανάγκης αιφνίδιας μεταβολής του.

Το πρόγραμμα περικοπών

Οδηγίες στους καταναλωτές

Oι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πιθανές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

1) Χρήση ανελκυστήρων

Εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

2) Αυξομείωση τάσης

Για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι καταναλωτές επίσης δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών.

Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.

3) Άτομα με μηχανανική υποστήριξη

Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.