A- A+
Καταγγελία: Kόπηκε από το ΓΕΦΥΡΑ λόγω κοινού λογαριασμού της συζύγου με τη μητέρα της

Δεν πρέπει να είναι λίγoi oι daneiol;hptew που κόπηκαν από το πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων ΓΕΦΥΡΑ, για λόγο που δεν μπορούσαν να φανταστούν.

Πριν λίγες ημέρες λάβαμε e-mail από τη σύζυγο δανειολήπτη που ενώ θεωρούσε ότι πληρούσε τα τυπικά κριτήρια για ένταξη στο καθεστώς επιδότησης, το σύστημα έκοψε την αίτησή του.

Ο λόγος; Όπως μας ενημερώνει η ίδια η σύζυγος, ξεπέρασαν το πλαφόν στις καταθέσεις, καθώς ήταν συνδικαιούχος σε ένα λογαριασμού της μητέρας της, ως δεύτερο όνομα.

Πώς κόπηκε η αίτηση

Σύμφωνα με την ίδια, τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά της και μετά την απόρριψη της αίτησης προχώρησε σε αφαίρεση του ονόματός της από τον επίμαχο λογαριασμό.

Ακολούθως έστειλε μήνυμα στην πλατφόρμα της δράσης για να ενημερώσει για το γεγονός αυτό, ωστόσο ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση και το νοικοκυριό βρίσκεται σε απόγνωση καθώς δεν μπορεί να λάβει τη στήριξη που θεωρεί πως δικαιούται.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για ένταξη στο πρόγραμμα είναι ανάλογα με το είδος του δανείου (πράσινο, μη εξυπηρετούμενο, καταγγελμένο) οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν ένα όριο που κυμαίνεται από 15.000 έως 40.000 ευρώ.

Για την εξέταση του κριτηρίου λαμβάνονται υπόψιν οι καταθέσεις τόσο του δανειολήπτη, όσο και του/της συζύγου, συμπεριλαμβανομένων όλων των λογαριασμών στους οποίους είναι συνδικαιούχοι.