A- A+
Δανειολήπτης «έσβησε» χρέος 200.000 ευρώ μέσω δικαστικής απόφασης
Τη διαγραφή οφειλής του ύψους 200.000 ευρώ πέτυχε δανειολήπτης, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολα τα προϊόντα μεταφοράς υπολοίπου ΕΔΩ
Πρόκειται για συνταξιούχο που είχε υπόλοιπα δανείων ύψους 222.000 ευρώ σε συνολικά εννέα τράπεζες, ο οποίος δεν κατάφερε να πετύχει διακανονισμό για απευθείας ρύθμιση του χρέους του και προσέφυγε στα δικαστήρια.

Εκεί δικαιώθηκε, καθώς το δικαστήριο «έσβησε» δάνεια 200 χιλιάδων ευρώ και αποφάσισε το υπόλοιπο των 22.000 ευρώ να εξοφληθεί σε 14 χρόνια, παρέχοντας ταυτόχρονα άτοκη περίοδο αποπληρωμής του κεφαλαίου 4 ετών.

Είχε περιουσία και εισόδημα

Όλα αυτά αποφασίστηκαν παρά το γεγονός ότι ο δανειολήπτης είχε ακίνητη περιουσία, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να πλειστηριαστεί λόγω της αναστολής τέτοιων πράξεων αν πρόκειται για α΄ κατοικία.

Τα υπόλοιπα 10 χρόνια το επιτόκιο θα ανέρχεται στο ύψος του μέσου επιτοκίου των στεγαστικών δανείων, όπως αυτό υπολογίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο συνταξιούχος με το εισόδημα των 1.560 ευρώ κάθε μήνα, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.