A- A+
Δάνεια με προνομιακά επιτόκια από τη Eurobank σε όσους προσλαμβάνουν νέους
Συμφωνία για τη χορήγηση δανείων ύψους 150 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέγραψε η Eurobank με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Μέσω αυτής της πιστωτικής γραμμής, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης οι οποίες δραστηριοποιούνται στη γεωργία, στον τουρισμό, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες και σε άλλους τομείς, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με επενδυτικά δάνεια ή και δάνεια κεφαλαίου κίνησης.

Ανταγωνιστικά επιτόκια

Η νέα δανειακή σύμβαση συμπεριλαμβάνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύοντας για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια και πρόσθετα χρηματοδοτικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων.

Η συμφωνία θα συμβάλλει ενεργά και αποφασιστικά στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και την στήριξη της απασχόλησης των νέων.

Αυτό είναι το δεύτερο δάνειο που υπογράφεται από την ΕΤΕπ και τη Eurobank στο πλαίσιο της πιστωτικής γραμμής «Δάνεια για ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης» ύψους 1 δισ. ευρώ, προς τις ελληνικές τράπεζες.

Το πρώτο, υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, ήταν ύψους 100 εκατ. ευρώ, απορροφήθηκε πλήρως.