A- A+
Δάνεια με επιτόκιο κάτω από 3% από την Εθνική σε μικρές επιχειρήσεις
Χαμηλότοκα δάνεια έως 100.000€ σε νέες και νεοϊδρυόμενες μικρές και πολύ επιχειρήσεις με διάρκεια λειτουργίας έως 36 μήνες και απασχολούμενο προσωπικό μέχρι 50 άτομα προσφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Οι όροι των δανείων JEREMIE
Τα δάνεια χορηγούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JEREMIE του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», μέσω του οποίου θα διατεθούν από την Εθνική Τράπεζα στην ελληνική αγορά συνολικά κεφάλαια €60,0 εκατ. παρεχόμενα κατά 50% από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 /ΕΤΠΑ και κατά 50% από ίδια διαθέσιμα της τράπεζας.

Στην ίδια πρωτοβουλία εκτός από την Εθνική Τράπεζα συμμετέχει και η Alpha Bank.

Τα χαρακτηριστικά των δανείων είναι τα εξής:

• Ανώτατο ποσό δανείου ανά επιχείρηση €100.000, συγχρηματοδοτούμενο ισόποσα από την Εθνική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

• Σκοπός δανείου μπορεί να είναι είτε η απόκτηση παγίων στοιχείων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της νέας επιχείρησης, είτε η χρηματοδότηση των απαιτούμενων κεφαλαίων κίνησης για επέκταση της δραστηριότητας (μεταξύ άλλων, δαπάνες προμήθειας α’ υλών, αγοράς εμπορευμάτων και υπηρεσιών).

• Διάρκεια αποπληρωμής 72 μήνες με τρίμηνη καταβολή δόσεων, εξάμηνη περίοδο χάριτος και εξαμηνιαία καταβολή τόκων.

• Ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επιτόκια, τα οποία ξεκινούν από 2,93% πλέον του ημίσεως της κατά περίπτωση προβλεπόμενης εισφοράς του Ν. 125/78 διαμορφούμενα ανάλογα με τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης και το ποσοστό των προσφερόμενων εξασφαλίσεων.

Οι δανειοδοτήσεις της Εθνικής το 2010

Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία JEREMIE είναι στα πλαίσια των ενεργειών της Εθνικής Τράπεζας για στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του 2010 η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ στους τομείς της στεγαστικής, καταναλωτικής πίστης και μικρών επιχειρήσεων.

Ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε νέες πιστοδοτήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ ενώ προσέλκυσε και 3000 νέους πελάτες.