A- A+
Χωρίς κριτήριο για το τζίρο τα 800 ευρώ για επιχειρήσεις με έναρξη μετά τον Οκτώβριο του 2018

Σε νέα διεύρυνση των επιχειρήσεων, ακόμη και των ατομικών, που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ προχώρησε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, με κοινές υπουργικές αποφάσεις διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων και για επιχειρήσεις που ξεκίνησαν εργασίες τους τελευταίους μήνες, ενώ δίνεται παράταση στις αιτήσεις από εργοδότες με 6 έως 20 άτομα προσωπικό.

Συγκεκριμένα:

- Επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργοδότες που πλήττονται και δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους, έναντι πέντε (5) που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Οι μορφές εταιρειών είναι οι εξής: ατομικές, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ. Εξαιρούνται οι ΑΕ.

- για τις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών μετά την 1η-10-2018, δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός, προκειμένου να ενταχθούν στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

- Παρατείνεται έως και τις 28-4-2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.