A- A+
Chartis Ελλάς: Συνέχιση των διαδικασιών ένταξης στην Chartis Europe
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ένταξης της Chartis Ελλάς στην Chartis Europe, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Solvency II.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων της Chartis Ελλάς στη διοικητική ζώνη της ΕΕ, η εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση της μεταβίβασης του συνόλου των ασφαλιστηρίων που έχει εκδώσει το ελληνικό υποκατάστημα της National Union Fire Insurance Company of Pittsburgh, Pa (NUFIC) μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2012 προς το ελληνικό υποκατάστημα της Chartis Insurance UK Limited, που την 1η Δεκεμβρίου 2011 μετονομάζεται σε Chartis Europe Limited.

Η μεταβίβαση τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στο τέλος του 2012, η Chartis Europe Limited, με έδρα το Λονδίνο, θα λειτουργεί μέσω υποκαταστημάτων σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Η διαδικασία αυτή δεν θα επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στους όρους των συμβολαίων των ασφαλιζόμενων, στους όρους και διαδικασίες που ισχύουν για τους δικαιούχους αποζημίωσης, καθώς και στις υπηρεσίες που παρέχονται προς τους συνεργαζόμενους διαμεσολαβούντες.

Ας σημειωθεί ότι τόσο η National Union Fire Insurance Company of Pittsburgh, Pa, όσο και η Chartis Europe Limited είναι εταιρίες-μέλη του Ομίλου της Chartis, και εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από την Chartis Ελλάς Α.Ε.