A- A+
Φθηνό χρήμα από 25.000 ευρώ σε μικρούς για επενδύσεις - Νέα δράση ΕΑΤ

Νέα δράση χαμηλότοκων δανείων για ΜμΕ, ύψους από 25.000 ευρώ, ξεκινά από την Τετάρτη με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Hellenic Development Bank), στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που υλοποιείται σε συνεργασία με 10 εμπορικές τράπεζες.

Η χρηματοδότηση

Σκοπός του είναι να τεθεί στη διάθεση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ένα ακόμη σημαντικό υποστηρικτικό εργαλείο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Το ύψος των επενδυτικών δανείων μπορεί να κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ, με την διάρκεια αποπληρωμής τους να κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια.

Επιπλέον, δίνεται δυνατότητα περιόδου χάριτος έως και 2 έτη ενώ και το επιτόκιο κάθε δανείου είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.

Οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις οφείλουν να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

1. Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης ηλεκτρονικά πρώτα στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στο δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr.

2. Το αίτημα προσδιορίζει την Τράπεζα επιλογής από την οποία επιθυμεί να δανειοδοτηθεί.

3. Κατόπιν υποβολή του αιτήματος στην τράπεζα της επιλογής τους και αξιολόγηση.

Η Hellenic Development Bank (HDB), για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ συνεργάζεται με τα εξής χρηματοπιστωτικά ιδρύματα:

1. Τράπεζα Πειραιώς,

2. Alpha Bank,

3. Eurobank,

4. Εθνική Τράπεζα,

5. Τράπεζα Αττικής,

6. Παγκρήτια Τράπεζα,

7. Συνεταιριστική. Τράπεζα Χανίων,

8. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου,

9. Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας,

10. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας