A- A+
Αθ. Σκορδάς: Έρχονται πλειστηριασμοί μόνο για τους «πονηρούς» - Προστασία των αδύναμων
Το πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών ανέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ξεκαθαρίζοντας ότι κίνδυνο να χάσουν ακίνητο διατρέχουν μόνο οι «πονηροί».

«Αυτό που εξετάζουμε είναι πώς θα επιτευχθεί η διατήρηση της πρώτης κατοικίας, όσων πραγματικά είναι οικονομικά αδύναμοι, και ταυτόχρονα να καταργηθούν οι διατάξεις που προστατεύουν τους ''πονηρούς'' δανειολήπτες» τόνισε σχετικά ο κ. Σκορδάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναρωτήθηκε αν «πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια προστασία οι δανειολήπτες που έχουν ένα σπίτι και εκείνοι που έχουν τέσσερα;».

Τα κριτήρια

Κληθείς να απαντήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχωριστούν οι πραγματικά αδύναμοι και οι «πονηροί», ο κ. Σκορδάς απάντησε ότι γίνονται συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τριμερούς, και εντός του μηνός θα διευθετηθεί το ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό πάντως, παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι «κανένας πραγματικά αδύναμος πολίτης που έχει δάνειο δεν πρέπει να ανησυχεί για την πρώτη κατοικία».

«Η νομοθεσία παρέχει πλήρη κάλυψη απέναντι στους πλειστηριασμούς» δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιώργος Στεργίου.

Διαβάστε επίσης

* Αλλάζει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς από Ιανουάριο - «Ποιοι να φοβούνται»