A- A+
Άσκοπο το 99% των επισκέψεων σε τράπεζες την εποχή της καραντίνας - Τι κάνουν όσοι στήνονται στις ουρές

Συναλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν ηλεκτρονικά είναι η συντρηπτική πλειονότητα όσων εκτελούνται αυτήν την περίοδο σε τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιμένουν στις ουρές έξω από τα καταστήματα των τραπεζών εκτελούν τελικά συναλλαγές που θα μπορούσαν να είχαν κάνει ηλεκτρονικά, μέσω e-banking, m-banking ή ακόμη και των ΑΤΜ.

Ωστόσο, η πλειονότητά τους δεν έχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των τραπεζών και επιλέγει τη δια ζώσης στο ταμείο ή στα αυτόματα μηχανήματα διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1 στους 4 επισκέπτες στα τραπεζικά υποκαταστήματα που είναι δυνατό μέσω αυτόματων μηχανημάτων, κάνει τελικά ενημέρωση του βιβλιαρίου του!

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για συνταξιούχους που θέλουν να δουν αν μπήκε η σύνταξή τους στο λογαριασμό.

Από την άλλη, ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών, περίπου το 40% αφορά σε πληρωμές λογαριασμών σε ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιο και τράπεζες.

Ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, σχεδόν οι μισοί, επιλέγει το γκισέ και τα APS για καταθέσεις / αναλήψεις μετρητών και εμβάσματα.

Όλα γίνονται online

Όλες οι παραπάνω συναλλαγές μπορούν να γίνουν στα εναλλακτικά κανάλια των τραπεζών. Δηλαδή στο e-banking και στο mobile banking, όσο και στα ΑΤΜ, τα οποία επιτρέπουν πλέον την εκτέλεση συναλλαγών με κατάθεση μετρητών σε πραγματικό χρόνο.

Μάλιστα, πλέον όλες οι τράπεζες, ακόμη και μη συστημικές δίνουν τη δυνατότητα απόκτησης λογαριασμών e-banking μέσω διαδικτύου, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα για όλους τους πελάτες τους.

Ενώ η Εθνική Τράπεζα κάνει εξ αποστάσεως και εγγραφές νέων πελατών, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν το νέο τους λογαριασμό σε λίγη ώρα.

Ακολουθούν μερικά εκπαιδευτικά θέματα για το τι μπορούμε να κάνουμε online: