A- A+
Ασφαλίστηκαν 450.000 ΙΧ σε 45 ημέρες υπό την απειλή του προστίμου
Περί τα 10.000 αυτοκίνητα την ημέρα ασφαλίστηκαν το διάστημα από τις αρχές Ιουνίου έως και τα μέσα Ιουλίου, υπό το φόβο επιβολής του προστίμου των 250 ευρώ.

Μπορεί ο αριθμός των 450 χιλ. οχημάτων να είναι μικρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις για 1,1 εκατ. ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ωστόσο οι ρυθμοί νέων ασφαλίσεων κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οχήματα που ήταν για αρκετό διάστημα ανασφάλιστα και υπό την απειλή του προστίμου οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να τα ασφαλίσουν.

Κατά κύριο λόγο αποκτήθηκαν φθηνά προγράμματα ασφάλισης, με τις ελάχιστες παροχές, ενώ «κινήθηκαν» και τα προϊόντα που χρεώνουν με το ...χιλιόμετρο.

Σιωπηρή παράταση

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει βεβαιωθεί το πρόστιμο σε όσους δεν ασφάλισαν το όχημά τους μέχρι και τις 14 Ιουλίου, οπότε και έληξε η σχετική προθεσμία.

Κι αυτό διότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει τις τελικές διασταυρώσεις από τα υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, πριν επιβάλλει τα πρόστιμα.

Μέχρι τότε, μπορείτε να ασφαλιστείτε και να αποφύγετε την επιβάρυνση, η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

  • 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc
  • 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και
  • 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ

Online ασφάλιση με όφελος 40%

Μπορείτε να συγκρίνετε τα προγράμματα που προσφέρουν 21 ασφαλιστικές εταιρείες και να πετύχετε έκπτωση έως και 40% στο κόστος της ασφάλισης με το εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων του Moneyonline.gr.

Ελέγξετε online εάν το αυτοκίνητό σας φαίνεται ασφαλισμένο στην ειδική ιστοσελίδα του Επικουρικού Ταμείου.

* Οδηγίες για όσους επιβαρύνθηκαν από λάθος με το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα ΙΧ