A- A+
Ασφάλιση καταθέσεων από e-ληστές μέσω νέας γενιάς προϊόντων - Πώς αποζημιώνουν

Με τα περιστατικά διαδικτυακής απάτης να αυξάνονται διαρκώς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η ασφάλιση των τραπεζικών προϊόντων καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Καθημερινά χιλιάδες είναι οι απόπειρες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων από ανυποψίαστα θύματα με στόχο την πραγματοποίηση απατηλών συναλλαγών.

Οι επιτήδειοι στοχεύουν σε μεταφορές χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος σε δικό τους, αλλά και σε αγορές ή φορτώσεις ψηφιακών τους πορτοφολιών με τη χρήση της κάρτας τους.

Επιπλέον, με την πληθώρα e-shops που έχουν ανοίξει μετά την πανδημία, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η ιστοσελίδα στην οποία εισάγει την κάρτα του ο καταναλωτής να χακαριστεί και τα στοιχεία της να περιέλθουν σε γνώση των δραστών.

Τα προϊόντα των τραπεζών

Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει προϊόντα που διαθέτουν μέσω e-banking στους πελάτες τους, τα οποία τους αποζημιώνουν εάν τους κλέψουν τις κάρτες.

Με τον τρόπο αυτό, εφόσον γίνουν παράνομες χρεώσεις ή αναλήψεις από ΑΤΜ, αποζημιώνονται μέχρι ενός ποσού που μπορεί να φτάνει έως και τις 4.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Έτσι, αν μέχρι να καταλάβετε ότι χάσατε την κάρτα σας και μέχρι να την μπλοκάρετε χρεωθείτε, λαμβάνετε αποζημίωση από την  τράπεζα.

Αρκεί φυσικά να μην υπάρχει δόλος ή οφθαλμοφανής αμέλεια από εσάς.

ADVERTISEMENT

Οι ψηφιακές συναλλαγές

Στα προγράμματα της κατηγορίας έχουν αρχίσει να προστίθενται και καλύψεις ειδικά για απατηλές συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το προϊόν της Eurolife, το οποίο καλύπτει τον ασφαλισμένο από online κινδύνους.

Ο λόγος γίνεται για το «My Cyber Protection», το οποία προσφέρει τα εξής:

Χρηματική Αποζημίωση

Κάλυψη μέχρι 2.000 ευρώ ανά έτος για αμφισβητούμενες online συναλλαγές πληρωμών και 2.000 ευρώ ανά έτος για online αγορές.


Τεχνική Υποστήριξη

Πρόσβαση χωρίς όριο σε Τεχνική Υποστήριξη για περιπτώσεις αμφισβητούμενων online συναλλαγών πληρωμών, online αγορών και κλοπής ψηφιακής ταυτότητας.


Νομική Προστασία

Νομική Προστασία έως 500 ευρώ ανά έτος σε περίπτωση κλοπής της ψηφιακής σας ταυτότητας.
Τι καλύπτει το πρόγραμμα My Cyber Protection.