A- A+
Ασφαλής γεωγραφική διασπορά με τη νέα επένδυση της HSBC
Ενα νέο επενδυτικό προϊόν που δίνει πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά και προσφέρει παράλληλα εγγύηση στο αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης, προσφέρει η HSBC.

Πρόκειται για τη νέα κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη “Global Markets”, που περιλαμβάνει πέντε αντιπροσωπευτικές μετοχές από διαφορετικούς κλάδους και συγκεκριμένα των πετρελαίου και φυσικού αερίου (Rosneft Oil), εμπορικών τραπεζών (Bank of China), τηλεπικοινωνιών (Ericsson), τροφίμων (Pernod Ricard), καθώς και λιανικής και βασικών καταναλωτικών αγαθών (Wal Mart).

Η δυνητική ετήσια μικτή απόδοση ανέρχεται στο 5,25% για κατάθεση σε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, με δυνατότητα λήξης της κατάθεσης νωρίτερα από τη μέγιστη διάρκεια και απόδοση ακόμα και στον πρώτο χρόνο, ενώ η μέγιστη διάρκεια κατάθεσής είναι 4 έτη με ελάχιστο ποσό 3.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ. Η προεγγραφή ξεκίνησε την 1 Μαρτίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου 2010.

Oπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος, «με βάση την τρέχουσα παγκόσμια oικονομική συγκυρία, οι επενδυτές φαίνεται να είναι πιο επιφυλακτικοί από ποτέ σε σχέση με τις επιλογές τους. Επιτακτική, λοιπόν, είναι η ανάγκη για διαφοροποίηση των επενδύσεων, τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κλάδου, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απόδοση για τους επενδυτές».