A- A+
Ασφαλής επένδυση στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες
Στη διάθεση ενός νέου αμοιβαίου κεφαλαίου που επενδύει στις 50 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές χωρίς τον κίνδυνο απώλειας του αρχικού κεφαλαίου προχωρά η Εμπορική Τράπεζα για περιορισμένο διάστημα.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Συγκεκριμένα, διαθέτει από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο της σειράς προϊόντων Midas, το “Emporiki Protected Fund Midas VI”, σε συνεργασία με την Amundi Hellas.

Πρόκειται για ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με ειδικά χαρακτηριστικά, διάρκειας 5 ετών που εγγυάται το 100% του αρχικά επενδυόμενου κεφαλαίου στη λήξη του.

Η τελική απόδοση

Η τελική απόδοση του “Emporiki Protected Fund Midas VI” συνδέεται με τη μέση απόδοση του δείκτη Euro Stoxx 50.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής θα λάβει στη λήξη του προϊόντος το αρχικό του κεφάλαιο (πλην της προμήθειας εγγραφής), αυξημένο κατά το 90% της μέσης απόδοσης των 5 ετήσιων αποδόσεων του δείκτη Euro Stoxx 50, εφόσον αυτή είναι θετική, ενώ μόνο το αρχικό του κεφάλαιο (πλην της προμήθειας εγγραφής) εφόσον αυτή είναι αρνητική ή μηδενική.

Σύμφωνα με την Εμπορική Τράπεζα, το αμοιβαίο κεφάλαιο “Emporiki Protected Fund Midas VI” προσφέρει επιπλέον μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως εβδομαδιαία δυνατότητα ρευστοποίησης, αφορολόγητα κέρδη κεφαλαίου, πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μετοχών, και επαγγελματική διαχείριση από την Amundi.

Ο εγγυητής του κεφαλαίου

Εγγυητής του αρχικά επενδυόμενου κεφαλαίου στη λήξη (εκτός προμήθειας συμμετοχής), είναι η εταιρία Amundi Finance, 100% θυγατρική του Ομίλου Amundi.

Πρόκειται για την τρίτη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη κι έναν από τους δέκα κορυφαίους διαχειριστές στον κόσμο, με περίπου €690 δις κεφάλαια υπό διαχείριση.

Η διάθεση του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου πραγματοποιείται αποκλειστικά στα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας μέσω προεγγραφών, έως και τις 24 Ιουνίου 2011.

Σημειώνεται ότι η εγγύηση δεν παρέχεται για τις εγγραφές που συγκεντρώνονται μετά τις 24/06/2011 στις 15:00 μ.μ. και τις εξαγορές πριν τις 04/07/2016 στις 12:00 μ.μ.

Η εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου ισχύει για τους μεριδιούχους που έχουν αγοράσει κατά την περίοδο προεγγραφών (30/05/2011 μέχρι 24/06/2011 στις 15:00 μ.μ.) και έχουν διατηρήσει τα μερίδιά τους μέχρι τη λήξη (04/07/2016 στις 12:00 μ.μ.).