A- A+
Αποστολή κωδικών μίας χρήσης και με Viber από την Εθνική Τράπεζα - Σε ισχύ από 15/7

Μετά την Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να λαμβάνουν κωδικούς μίας χρήσης για εκτέλεση e-συναλλαγών μέσω της πλατφόρμας Viber.

Από 15/07/2020 οι κωδικοί μίας χρήσης (OTP) για την ασφαλή ολοκλήρωση των εγχρήματων συναλλαγών σας, καθώς και  των συναλλαγών που για λόγους ασφαλείας απαιτούν επιπλέον κωδικό, μέσω Internet, Phone  & Mobile Banking,  θα αποστέλλονται στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου με γραπτό μήνυμα μέσω της εφαρμογής Viber.

Έτσι, θα λαμβάνετε τον κωδικό ακόμα κι αν δεν έχετε καλό σήμα στο κινητό σας.

Η λήψη κωδικών OTP μέσω Viber είναι εξίσου ασφαλής με τη λήψη μέσω SMS, καθώς η εφαρμογή εξασφαλίζει πλήρη κρυπτογράφηση όλων των μηνυμάτων.



Εάν προτιμάτε τα SMS

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι υποχρεωτική, ακόμη και αν έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή σας την εφαρμογή της Viber.

Σε αυτήν την περίπτωση στο μήνυμα που θα λάβετε από την Εθνική Τράπεζα στο Viber, επιλέξτε την απενεργοποίηση λήψης κωδικών, έτσι ώστε να εξακολουθήσετε να τους λαμβάνετε με SMS.

Φυσικά, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα λήψης κωδικών μέσω Viber μέσα από την εφαρμογή, επιλέγοντας:

Περισσότερα (more) → Ρυθμίσεις (Settings) → Απόρρητο (Privacy) → Λίστα αποκλεισμού (Block List) → Ξεμπλοκάρισμα (Unblock).