A- A+
«Απογειώστε» το μισθό ή τη σύνταξή σας με επιτόκια έως 5,5%
Τη δυνατότητα νε πετύχουν αποδόσεις που φτάνουν σήμερα έως και το 5,5% έχουν όλοι οι καταθέτες, εισπράττοντας το μισθό ή τη σύνταξή τους μέσω των προνομιακών λογαριασμών των τραπεζών.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολοι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας ΕΔΩ
Συγκεκριμένα, τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν ειδικά καταθετικά προγράμματα που για μικρά κυρίως ποσά τα επιτόκιά τους μπορούν να συγκριθούν μόνο με αντίστοιχα προθεσμιακών καταθέσεων.

Όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Moneyonline.gr, για μέσο υπόλοιπο 5.000 ευρώ οι ετήσιοι τόκοι μπορούν να φτάσουν έως και τα 280, ενώ με 10.000 ευρώ το αντίστοιχο ποσό διαμορφώνεται σε 380 ευρώ.

Πρόκειται για ποσά που μπορούν να καλύψουν το σύνολο ή μέρος των κομμένων, λόγω κρίσης και μνημονίου, αποδοχών των υπαλλήλων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και όλων των συνταξιούχων.

Η μεταφορά του λογαριασμού

Για να εκμεταλλευτεί κάποιος τις προσφορές των τραπεζών θα πρέπει να μεταφέρει τη μισθοδοσία του ή την καταβολή της σύνταξής του στο πρόγραμμα που τον συμφέρει.

Πλέον με τους νέους κανόνες που ισχύουν για τη μεταφορά λογαριασμών από τράπεζα σε τράπεζα, η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς ο πελάτης ...να κουνήσει το δάκτυλό του.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα στην οποία θα γίνει η μεταφορά αναλαμβάνει τα πάντα, ενώ εξασφαλίζει ότι όλες οι πάγιες εντολές εξακολουθούν να ισχύουν και στο νέο λογαριασμό, χωρίς ο πελάτης να ασχοληθεί ξανά με τον ορισμό τους.

Ποιο είναι οι δικαιούχοι των λογαριασμών

Δικαιούχοι των συγκεκριμένων λογαριασμών είναι οι εξής:

1. Δημόσιοι Υπάλληλοι – Συνταξιούχοι

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την τράπεζα της αρεσκείας τους, χωρίς κανένα περιορισμό.

Αυτό συμβαίνει διότι τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι συμβεβλημένες με όλες τις τράπεζες μέσω της εταιρείας διατραπεζικών συστημάτων (ΔΙΑΣ).

2. Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν πιο περιορισμένες επιλογές. Αυτό συμβαίνει διότι αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξουν λογαριασμό μόνο μεταξύ των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται.

Το σύνηθες είναι μία εταιρεία να συνεργάζεται μόνο με μία τράπεζα. Ως εκ τούτου οι επιλογές τους είναι περιορισμένες. Μία λύση είναι να πείσουν οι εργαζόμενοι τον εργοδότη τους να συνάψει συνεργασία με την τράπεζα που τους συμφέρει περισσότερο.