A- A+
Ξεκίνησε η ανάρτηση των βεβαιώσεων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες από την ΑΑΔΕ, η βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Πού θα δείτε τα ποσά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από το σύνολο των 605.530 ΑΦΜ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η βεβαίωση για 559.753 ΑΦΜ.

Για τους υπόλοιπους 43.371 ΑΦΜ η βεβαίωση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κατόπιν επανελέγχου των στοιχείων τους.

Εξάλλου, 2.406 ΑΦΜ απαλλάσσονται από την υποχρέωση επιστροφής του επιστρεπτέου ποσού ως πυρόπληκτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρτήσεις λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί είχαν ξεκινήσει.

Πώς θα γίνει η εξόφληση

Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης ή εναλλακτικά δυνατότητας εφάπαξ καταβολής αυτού με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού είναι η 29η Ιουλίου 2022.

Οι δόσεις για την αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης ανέρχονται σε 96 και είναι άτοκες.

Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν, σταδιακά κατά τη βεβαίωση, στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις.

Επιπλέον, θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση.

ADVERTISEMENT

Ο τρόπος υπολογισμού

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή Ο Λογαριασμός μου στο «Οφειλές εκτός ρύθμισης και Πληρωμής».

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ θα αναρτηθεί ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του επιστρεφόμενου ποσού ανά Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Σε πρώτη φάση η ενημέρωση παρέχεται από το myBusinessSupport και στη συνέχεια θα αναρτηθούν οι οφειλές και στο «Οφειλές εκτός ρύθμισης και Πληρωμής».

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των οφειλών είναι δυνατή και μέσω του συστήματος IRIS Online Payments, στο myAADE (myaade.gov.gr), με άμεση πίστωση των οφειλών.