A- A+
Από ιδιώτες παρόχους 1 στις 3 μετακινήσεις στην αγορά ρεύματος - Τα νέα πακέτα

Σημαντικές μετακινήσεις από ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλους ιδιώτες παρόχους και όχι από τη ΔΕΗ παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι 1 στους 3 καταναλωτές που επιλέγει την αλλαγή προμηθευτή ρεύματος προέρχεται από ιδιώτη πάροχο, ενώ 2 στους 3 προέρχονται από τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για σημαντική αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού, κάτι που είναι λογικό δεδομένου ότι το μερίδιο αγοράς των ιδιωτών παρόχων στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προσεγγίζει πλέον το 35%.

Γιατί ξαναλλάζουν εταιρεία

Οι πελάτες αυτοί αλλάζουν ξανά ιδιώτη πάροχο και δεν επιστρέφουν στη ΔΕΗ, είτε επειδή η περίοδος προνομιακής τιμολόγησης έληξε και οι τιμές χρέωσης διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα ή διότι προτίμησαν μία προσφορά άλλης εταιρείας.

Οι εταιρείες του κλάδου λανσάρουν νέες προσφορές, δίνοντας τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να μειώσουν ακόμη περισσότερο το ύψος των λογαριασμών τους.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι έχετε ήδη φύγει από τη ΔΕΗ προς ένα ιδιωτικό πάροχο ενέργειας δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχετε πετύχει το χαμηλότερο κόστος.

Πώς να επιλέξετε πάροχο

Για όσους λοιπόν έχουν εγκαταλείψει τη ΔΕΗ, αλλά θέλουν να ελέγξουν ξανά εάν το πρόγραμμα που επέλεξαν είναι όντως το φθηνότερο της αγοράς για την κατανάλωση ρεύματος που κάνουν, το energy-market, προσφέρει μία νέα υπηρεσία.

Μέσω του online εργαλείου σύγκρισης τιμολογίων, μπορείτε να βρείτε πιο εύκολο τον πάροχο ρεύματος που πραγματικά σας συμφέρει, συγκρίνοντας το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει, σε οποιαδήποτε εταιρεία, με όλα τα υπόλοιπα που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Με τον τρόπο αυτό, εάν συμφέρει, μπορείτε online, χωρίς να βγείτε από το σπίτι, να αλλάξετε πάροχο και να εξοικονομήσετε χρήματα.