A- A+
Απίστευτο! Καλύφθηκαν 5.000 επιδοτούμενες με 450 ευρώ από τον ΟΑΕΔ θέσεις μέσα σε 2 ώρες
Μέσα σε μόλις δύο ώρες εξαντλήθηκαν οι προσφερόμενες θέσεις προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ προς επιχειρήσεις για πρόσληψη ανέργων. Δεν ξανάγινε.

Ο λόγος γίνεται για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών», οι αιτήσεις για το οποίο άνοιξαν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα, καθώς ο ΟΑΕΔ πληρώνει 18 ευρώ την ημέρα ή έως 450 ευρώ το μήνα στις επιχειρήσεις, προς κάλυψη μέρους του μισθολογικού κόστους, για ένα ολόκληρο χρόνο.

Τεράστια ζήτηση

Η ζήτηση από επιχειρήσεις ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα η ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ να «πέφτει» συνεχώς, δυσκολεύοντας την υποβολή των αιτήσεων.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα θα «έτρεχε» με σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή μόλις συμπληρώνονταν οι θέσεις, το σύστημα των αιτήσεων θα έκλεινε.

Στο αμέσως προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε πέρυσι και αφορούσε 10.000 θέσεις, αυτό συνέβη μέσα σε μία εβδομάδα.

Την Τρίτη όμως η ζήτηση κάλυψε την προσφορά σε μόλις 2 ώρες,. αφήνοντας απ΄ έξω χιλιάδες ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, «αυθημερόν καλύφθηκαν από 4.156 επιχειρήσεις οι θέσεις στο "Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών"».

Νέα ευκαιρία

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανό το πρόγραμμα να ξανανοίξει σε 1,5 - 2 μήνες, εάν οι επιχειρήσεις που έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει αίτηση δεν προχωρήσουν στις προσλήψεις για τις οποίες έχουν αιτηθεί.

Αυτό είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά, όπου το πρόγραμμα για ηλικίες 29 - 66 ετών με στόχο τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας άνοιξε ξανά.

Υπομονή λοιπόν για όσους δεν κατάφεραν να υποβάλλουν σε αυτή τη φάση αίτηση και ...καλή τύχη για την επόμενη ηλεκτρονική μάχη των αιτήσεων.