A- A+
Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα οι πλειστηριασμοί - Δεν ανανεώνεται η αναστολή τους
Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμό, καθώς η κυβέρνηση δεν παράτεινε την αναστολή τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείο Δικαιοσύνης που κοινοποιήθηκε στις τράπεζες, δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι με εξαίρεση τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όλες οι λοιπές πράξεις πλειστηριασμού μπορούν να προχωρήσουν κανονικά.

Η προηγούμενη απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχει ανασταλεί η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, έχει ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.

Στην ίδια απόφαση προβλεπόταν πως οι υπόχρεοι κατά νόμο, υποχρεούνται να καταβάλλουν τα ποσά που αναφέρονται ενώπιον της αρμόδιας αρχής, εντός πέντε εργασίμων ημερών από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της αναστολής, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου.