A- A+
Αντεπτίθενται οι ψηφιακές τράπεζες μετά την άρση των capital controls - Οι νέες δυνατότητες
Επιθετική πολιτική για την προώθηση των εργασιών τους στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν μετά την άρση των capital controls οι ψηφιακές τράπεζες και τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος.

Μετά την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων είναι πλέον πιο εύκολη η πίστωση λογαριασμών σε ψηφιακές τράπεζες με έδρα εκτός Ελλάδος, με χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό νέων παικτών, που με πλεονέκτημα τις γρήγορες και online διαδικασίες, θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν μερίδια κατά βάση στον τομέα των πληρωμών από τις παραδοσιακές τράπεζες.

Το παράδειγμα της Revolut

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Revolut, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τις αλλαγές που επέρχονται στην παροχή των υπηρεσιών της από την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατάργησης των capital controls.

Συγκεκριμένα, από εκείνη την ημερομηνία οι Έλληνες πελάτες μπορούν να πιστώνουν χρήματα σε λογαριασμούς της Revolut μέσω πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας.

Έτσι, οι τρόποι πίστωσης χρημάτων στη Revolut, χωρίς όρια είναι πλέον οι εξής:

  • Μέσω χρεωστικής κάρτας
  • Μέσω πιστωτικής κάρτας
  • Με τραπεζική μεταφορά
  • Μέσω του Apple Pay

Πώς ανοίγει ο λογαριασμός

Οι Έλληνες πελάτες μπορούν ήδη να ανοίξουν έναν προσωπικό λογαριασμό σε ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά για να λάβουν πληρωμές όπως το μισθό τους, ανεξάρτητα από τη χώρα διαμονής τους, χωρίς να απαιτείται ελάχιστο υπόλοιπο για την ενεργοποίηση λογαριασμού.

Η Revolut με έδρα το Λονδίνο, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, και έχει περισσότερους από 7 εκατομμύρια πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου 250 νέοι Έλληνες χρήστες εγγράφονται καθημερινά και ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων πελατών να αριθμεί περισσότερους από 115 χιλιάδες στην Ελλαδα.