A- A+
Άνοιξε στο TAXISNET η ειδική εφαρμογή για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης
Την ηλεκτρονική εφαρμογή που θα επιτρέψει την επιστροφή φόρου για αγορές πετρελαίου θέρμανσης ενεργοποίησε την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Οι πρώτες οδηγίες χρήσης.

Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής μπορούν να καταγράφονται οι ένοικοι ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών, καθώς και τα χιλιοστά επιβάρυνσης του κάθε διαμερίσματος επί των κοινοχρήστων.

Με την εφαρμογή που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του TAXISNET, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος στους ενοίκους - ιδιοκτήτες, εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί.

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή ο διαχειριστής πρέπει να επιλέξει το «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης» και αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.

Ο χρήστης ακολούθως συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχεί σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, ο όροφος και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων. Με τη συμπλήρωση αυτών των πεδίων, δημιουργείται το προφίλ της κάθε πολυκατοικίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορές πετρελαίου θέρμανσης (θα είναι της τάξεως των 28 λεπτών ανά λίτρο) σε όσους είναι δικαιούχοι βάσει των κριτηρίων που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση.