A- A+
Άνοιξαν τα 2 πρώτα future branches της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας - Πώς λειτουργούν

Δύο νέα καταστήματα που έχουν υιοθετήσει το το νέο Phygital μοντέλο για την εξυπηρέτηση των πελατών της, άνοιξε την Πέμπτη η Eurobank στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για δύο πλήρως αναμορφωμένες μονάδες που δεν θυμίζουν τραπεζικό κατάστημα. Πρόκειται για αυτό της πλατείας Κοραή και για το κατάστημα στη συμβολή των οδών Βαλαωρήτου και Βουκουρεστίου.

Συνδυάζουν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία με την εμπειρία του, υψηλής κατάρτισης, προσωπικού της τράπεζας, προσφέροντας εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε πελάτη.

Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε φωτογραφία για μεγέθυνση


Τι σημαίνει Phygital

Η λέξη Phygital προκύπτει από το συνδυασμό του physical -της προσωπικής επαφής με τον πελάτη-, με τις δυνατότητες που προσφέρει το digital, ο νέος ψηφιακός κόσμος.

Ο σχεδιασμός των νέων καταστημάτων συνδυάζει την άρτια τεχνολογική υποδομή με τον ανθρώπινο παράγοντα για απλή, γρήγορη, προσωποποιημένη και ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών σε 24ωρη βάση όλες τις μέρες του χρόνου (24/7).

Στόχος της Eurobank είναι τα επόμενα χρόνια το σύνολο του δικτύου της να έχει υιοθετήσει πλήρως αυτό το μοντέλο. Σύντομα τα επόμενα future καταστήματα θα ανοίξουν για το κοινό.




Πώς λειτουργούν

Τα νέα καταστήματα, όπως προαναφέρθηκε, δεν θυμίζουν σε τίποτα τράπεζα. Πρόκειται για καλαίσθητους χώρους, χωρίς τα κλασικά γραφεία των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ τα Ταμεία δεν είναι εμφανή.

Υπάρχουν οι ακόλουθοι διακριτοί χώροι:

- Πάγκος υποδοχής: Καθοδηγείστε από την πρώτη στιγμή, μετά την είσοδό σας στο κατάστημα, όπου υπάρχει service bar.

Ανάλογα με τις εργασίες που θέλετε να κάνετε, τα στελέχη της τράπεζας σας κατευθύνουν στην κατάλληλη ζώνη εξυπηρέτησης. Για απλές εργασίες εξυπηρετείστε αμέσως.



- Ειδικά booths με καναπεδάκια, στα οποία οι σύμβουλοι της τράπεζας συζητούν με τους πελάτες τους, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής τραπεζικής


- Γωνιά με σύγχρονα μηχανήματα για το self service των πελατών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν πληθώρα συναλλαγών είτε με κάρτα είτε με μετρητά.

Μάλιστα, τα χρήματα καταμετρώνονται μαζικά και δεν εισάγονται ένα - ένα, ενώ μπορούν να κατατεθούν με τον ίδιο τρόπο και κέρματα.



- Υπάρχουν πάγκοι για την παρουσίαση απλών προϊόντων της τράπεζας από τα στελέχη του καταστήματος στους πελάτες, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν και tablets για την διεκπεραίωση απλών εργασιών, όπως πχ. η έκδοση νέας χρεωστικής κάρτας


- Τα Ταμεία είναι κρυμμένα στο βάθος του καταστήματος και δεν είναι ορατά από τρίτους που βρίσκονται εντός της μονάδας. Επίσης τα μετρητά αποθηκεύονται κατ΄ ευθείαν σε χρηματοκιβώτιο, αφού ελεγχθούν αυτόματα και δεν μένουν σε συρτάρι


- Σε άλλο χώρο, που επίσης δεν είναι εμφανής από τον κυρίως χώρο του καταστήματος, υπάρχουν σαλονάκια και αίθουσες παρουσιάσεων για τους business και τους personal πελάτες της τράπεζας.