A- A+
Ανοίγουν οι δηλώσεις για τη φορολογία εισοδήματος - Η έκπτωση και οι δόσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξουν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2021, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 29η Ιουλίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτό οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ξεμπερδεύουν πολύ σύντομα με τη συγκεκριμένη υποχρέωση, ώστε στη συνέχεια να εξοφλήσουν το φόρο.

Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής

Η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων είναι η 15η Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο παράτασής της.

Από εκεί και πέρα, η ΑΑΔΕ προσφέρει δύο δυνατότητες για την αποπληρωμή του φόρου.

Πρώτον, εφάπαξ με έκπτωση 3% επί του ποσού έως και τις 29 Ιουλίου

Δεύτερον, σε 8 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου

ADVERTISEMENT

Η αποπληρωμή μέσω κάρτας

Ωστόσο, όσοι έχουν πιστωτική κάρτα με επαρκές διαθέσιμο όριο, τότε έχουν επιπλέον επιλογές, χωρίς καμία επιβάρυνση σε τόκους, εφόσον κάθε μήνα πληρώνουν εμπρόθεσμα το λογαριασμό τους:

1) Να εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου έως τις 29/7

Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσουν την έκπτωση του 3% και έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε έως και 12 άτοκες δόσεις

2) Να εξοφλήσουν κάθε δόση σε δόσεις

Μπορεί να χάνουν την έκπτωση του 3%, ωστόσο επιμηκύνουν σημαντικά το χρόνο αποπληρωμής του φόρου.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα πληρώνουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Ιούλιος 2022 έως Φεβρουάριος 2023 το ποσό της δόσης σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Αν χρησιμοποιηθεί η μέγιστη δυνατή διάρκεια των δόσεων με την πιστωτική τους κάρτα, η περίοδος αποπληρωμής μπορεί να επεκταθεί έως και τον Μάρτιο του 2024.