A- A+
Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ μέχρι τις 10 το βράδυ και με λειτουργία και τις Κυριακές

Αποφασίστηκε η λειτουργία των σούπερ μάρκετ καθημερινά από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, καθώς και τις Κυριακές για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Το μέτρο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα από το νέο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοιχτά και όλες τις Κυριακές.

Παράλληλα, πέραν του περιορισμού εισόδου σε συγκεκριμένο αριθμό πελατών, οι επιχειρήσεις του χώρου έχουν ορίσει πλαφόν από τη Δευτέρα στην αγορά αντισηπτικών, σε 3 ανά πελάτη.

Η είσοδος στα σούπερ μάρκετ

Από τη Δευτέρα το πρωί οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαθέτουν στις εισόδους τους αριθμό καρτών εισόδου ίσο με το μέγιστο αριθμό πελατών που μπορούν να ισέλθουν ταυτόχρονα σε αυτά.

Σύμφωνα με την επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείο Ανάπτυξης, επιτρέπεται η ταυτόχρονη είσοδος ενός πελάτη ανά 10 τ.μ. Έτσι, πχ. για καταστήματα 100 τ.μ. επιτρέπεται η είσοδος 10 πελατών, για 200 τ.μ. 20 πελατών κ.ο.κ.

Κάθε πελάτης που εισέρχεται στο κατάστημα θα πρέπει να παίρνει κάρτα εισόδου για να μπει.

Όταν τελειώσουν οι κάρτες εισόδου θα κλείνουν οι πόρτες και θα ξανανοίγουν ότι κάποιοι βγουν από το κατάστημα και επιστρέψουν τις κάρτες που τους είχαν δοθεί.

Στοπ στις ουρές

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπερβαίνουν οι πελάτες το μέγιστο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα.

Επίσης στους χώρους διάθεσης φρέσκων προϊόντων, πχ. κρεατικά, αλλαντικά, τυριά, θα πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών που βρίσκονται στην αναμονή.

Τέλος, στα ταμεία δεν επιτρέπεται οι ουρές να ξεπερνούν τα 5 άτομα.