A- A+
Ανοιχτά 6 Κυριακές το χρόνο τα καταστήματα – Καθιέρωση 4 περιόδων για εκπτώσεις
Νέα νομοθετική παρέμβαση ετοιμάζει η κυβέρνηση με την οποία θα επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 6 Κυριακές το χρόνο και θα καθιερώνει τέσσερις περιόδους εκπτώσεων.

Το μέτρο ενδεχομένως να ξεκινήσει από εφέτος, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος μιλώντας στον Real fm ανέφερε ότι την εορταστική περίοδο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά δύο Κυριακές.

Συγκεκριμένα, ενώ προβλεπόταν η λειτουργία τους μόνον για την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, είπε πως θα επιτραπεί το άνοιγμά τους και στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι εκπτώσεις

Για τις εκπτώσεις προωθείται η καθιέρωση τεσσάρων περιόδων, από δύο που ισχύουν σήμερα.

Πρόκειται για το μοντέλο των «mid season sales», που προβλέπει δύο επιπλέον περιόδους εκπτώσεων, επιπλέον των χειμερινών και των θερινών.

Οι περίοδοι αυτές θα αφορούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Με βάση αυτό το σενάριο, οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκούν ως το τέλος Αυγούστου, ενώ οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα διαρκούν έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, ενώ το Δεκέμβριο θα λειτουργούν δύο Κυριακές.