A- A+
Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα χωρίς χρήση PIN για ποσά έως 50€ ως 31/3 - Επιβεβαίωση Moneyonline

Έως και τις 31 Μαρτίου 2021 θα μπορούν οι κάτοχοι καρτών να κάνουν πληρωμές σε POS χωρίς χρήση PIN εάν το ποσό της συναλλαγής είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

Τη Δευτέρα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα του Moneyonline και προχώρησε στην παράταση του μέτρου ενάντια στον κορωνοιό έως το τέλος του α΄ τριμήνου της επόμενης χρονιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η παράταση εφαρμογής της αύξησης του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31 Μαρτίου 2021

Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).

Μην δίνετε την κάρτα σας

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι συναλλασσόμενοι στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

ADVERTISEMENT

Πότε χρειάζεται PIN

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Εξάλλου, χωρίς PIN ανεξαρτήτως ποσού μπορούν να γίνουν συναλλαγές σε POS με τη χρήση των εφαρμογών ψηφιοποίησης καρτών που προσφέρουν συγκεκριμένες τράπεζες.

Κι αυτό διότι η ταυτοποίηση του χρήστη γίνεται από το κινητό και δεν χρειάζεται επιπλέον η πληκτρολόγηση PIN.