A- A+
Ανέπαφες πληρωμές έως 50 ευρώ με κάρτα χωρίς PIN από τη Δευτέρα έως και το τέλος Μαΐου

Αγορές έως 50 ευρώ ανέπαφα με την κάρτα τους θα μπορούν να κάνουν σε οποιοδήποτε POS από τη Δευτέρα και μέχρι το τέλος Μαΐου οι καταναλωτές.

Με την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας.

Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Πώς να μείνετε ασφαλείς

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση, εάν το ποσό της αγοράς είναι 50 ευρώ και άνω, δεν δίνετε την κάρτα, αλλά την πλησιάζετε στο POS μέχρι να ακουστεί ο ήχος και να σας ζητηθεί η πληκτρολόγηση του PIN.

Όπως ανακοινώθηκε, το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής των τραπεζών για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19).

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται ήδη μέσω των τερματικών αποδοχής καρτών της Viva Wallet.