A- A+
Ανέπαφα η αναγνώριση της κάρτας σας στα ΑΤΜ της Eurobank - Πώς γίνεται

Τη δυνατότητα διενέργειας ανέπαφων συναλλαγών έχουν πλέον οι κάτοχοι τραπεζικών καρτών σε μεγάλο αριθμό ΑΤΜ της Eurobank.

Η τράπεζα έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση του λογισμικού στα πιο «δημοφιλή» ΑΤΜ της, ώστε οι κάρτες να αναγνωρίζονται ανέπαφα.

Δηλαδή δεν χρειάζεται να βάζετε την κάρτα σας στην ειδική σχισμή.

Για την αναγνώρισή της απλά την πλησιάζετε στο σημείο δίπλα στο πληκτρολόγιο, που φαίνεται το σήμα των ανέπαφων συναλλαγών. Είναι το ίδιο σήμα που φαίνεται και στις κάρτες σας.

Επιπλέον μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο χρήση του κινητού σας τηλεφώνου, σε περίπτωση που έχετε ήδη ψηφιοποιήσει στις ειδικές εφαρμογές τις κάρτες σας. Δείτε ποιες τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία

Πώς δουλεύει

Με τον τρόπο αυτό, η επίσκεψη σε ένα ΑΤΜ για ανάληψη, κατάθεση ή πληρωμές γίνεται πιο εύκολη και ασφαλής, καθώς η κάρτα δεν φεύγει από τα χέρια σας και ο κίνδυνος να την ξεχάσετε εξαλείφεται.

Η διαδικασία είναι η εξής:

- Πλησιάζετε την κάρτα σας στην περιοχή του ΑΤΜ που φαίνεται το σήμα των ανέπαφων συναλλαγών

- Αφού αναγνωριστεί η κάρτα σας,  πληκτρολογείτε τον κωδικό σας και κάνετε όποια συναλλαγή θέλετε.

- Τέλος, πληκτρολογείτε το PIN της κάρτας σας για να μπείτε στο βασικό μενού του ΑΤΜ

Ποιο είναι το μέλλον

Εξάλλου, στο όσο και τόσο μακρινό μέλλον, η επίσκεψη σε ένα ΑΤΜ θα είναι ακόμη πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα.

Κι αυτό διότι θα δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες των τραπεζών να προετοιμάσουν στο κινητό τους, στο mobile banking, τη συναλλαγή που θέλουν να κάνουν και μετά να πάνε στο ΑΤΜ.

Έτσι, πλησιάζοντας το κινητό στο ΑΤΜ, η συναλλαγή θα εκτελείται αυτόματα, χωρίς χρήση PIN ή οποιαδήποτε πληκτρολόγηση.

Με τον τρόπο αυτό, θα κερδίζετε χρόνο και θα αυξάνεται η ασφάλειά σας, καθώς ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής στο ΑΤΜ.