A- A+
Ανέπαφα το 75% των πληρωμών με κάρτα μετά την πανδημία - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Visa

Τις ανέπαφες πληρωμές έχουν αγκαλιάσει οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μετά την αύξηση του ορίου για την πραγματοποίηση αγορών χωρίς PIN μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στην Ελλάδα το όριο για ανέπαφες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020 στα 50 ευρώ από 25 ευρώ σήμερα.

Επιπλέον, η μία μετά την άλλη οι ελληνικές τράπεζες λανσάρουν νέα e-wallets που δίνουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών απευθείας με το κινητό τηλέφωνο χωρίς τη χρήση κάρτας.

Σε αυτήν την περίπτωση μάλιστα δεν χρειάζεται πληκτρολόγηση του PIN στο τερματικό αποδοχής καρτών, καθώς η ταυτοποίηση γίνεται από το κινητό τηλέφωνο.

Οι τάσεις στην Ευρώπη

Η Visa ανακοίνωσε ότι έχει επεξεργαστεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο επιπρόσθετες ανέπαφες συναλλαγές, για τις οποίες προηγουμένως οι καταναλωτές θα χρειαζόταν να εισάγουν το PIN τους, μετά την αύξηση του ορίου για τις ανέπαφες πληρωμές σε περισσότερες από 29 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο COVID-19 μετέτρεψε τις ανέπαφες συναλλαγές από χρήσιμες σε αναγκαίες. Η δυνατότητα ψηφιακής πληρωμής στο κατάστημα δεν αποτελεί απλώς διευκόλυνση, αλλά ανάγκη για τους καταναλωτές και τους εμπόρους, βοηθώντας τους να αποφύγουν την επαφή με τα τερματικά πληρωμών (POS).

Η αυξανόμενη ζήτηση για ανέπαφες συναλλαγές είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου πάνω από το 75% των πληρωμών με Visa στα καταστήματα γίνονται πλέον ανέπαφα.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, το μερίδιο των ανέπαφων συναλλαγών με Visa υπερδιπλασιάστηκε σε ετήσια βάση .

Το προηγούμενο έτος σε πολλά από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά κράτη, το μερίδιο των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 20% , ενώ στην  Ελλάδα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 25% .

Διαβάστε επίσης

* Πληρωμές σε POS με το κινητό και από την Τρ. Πειραιώς - Όλα τα e-wallets