A- A+
Αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες mobile banking οι τράπεζες - Οι τελευταίες αλλαγές
Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών mobile banking, την εκδοχή του e-banking για κινητά τηλέφωνα, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι τράπεζες.

Με τις αλλαγές που έχουν εισάγει, διευκολύνουν την είσοδο στην υπηρεσία, με χρήση δακτυλικού αποτυπώματος (touch ID) ή 4ψήφιου κωδικού και καθιστούν πανεύκολη την αποστολή χρημάτων στην ίδια ή σε άλλη τράπεζα με τη χρήση επαφών του τηλεφώνου.

Αναλυτικότερα, οι αλλαγές στις οποίες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες είναι οι εξής:

  • Alpha Bank

Από τις 4 Απριλίου είναι διαθέσιμη η αναβαθμισμένη εφαρμογή mobile banking της Alpha Bank, η οποία έχει ενσωματωμένη την υπηρεσία Alpha Quick Transfer.

Με αυτήν παρέχονται οι ακόλουθες δυνατότητες:

- Αποστολή χρημάτων στη στιγμή, χρησιμοποιώντας τις επαφές του κινητού σας τηλεφώνου, που διατηρούν λογαριασμό στην Alpha Bank, αρκεί να ξέρετε τον αριθμό τηλεφώνου τους, το e-mail τους ή το λογαριασμό τους στο facebook.

- Να συνοδέψετε μία αποστολή χρημάτων με μήνυμα για τον παραλήπτη, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και φωτογραφία που βρίσκεται στο κινητό σας τηλέφωνο

- Να αποστείλετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρήματα προς άλλες τράπεζες, αρκεί να γνωρίζετε το κινητό τους τηλέφωνο

- Να πληρώσετε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που είναι εγγεγραμμένες στο IRIS online payment service, γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ή τον ΑΦΜ τους.

  • Eurobank

Από τις 10 Απριλίου είναι διαθέσιμη η αναβαθμισμένη έκδοση του Eurobank app, η οποία προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα:

- Υπολογισμός αφορολόγητου. Σε ειδική ενότητα της εφαρμογής ο χρήσης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις συναλλαγές που έκανε και οι οποίες μετρούν για το κτίσιμο του αφορολόγητου.

Οι δαπάνες καταγράφοντας ανά κατηγορία / κλάδο ή ανά επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτό εύκολα ο χρήστης μπορεί να δει πόσες αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσει ακόμη για να γλυτώσει το πέναλντι που προβλέπει ο νόμος.

- Eurobank Masterpass. Πρόκειται για ηλεκτρονικό πορτοφόλι, μέσω του οποίου ο πελάτης της Eurobank κάνει check out από ηλεκτρονικά καταστήματα και πληρώνει χωρίς να χρειάζεται η πληκτρολόγηση του κινητού του τηλεφώνου.

- Paf Business. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να δέχονται πληρωμές δίνοντας στους πελάτες τους μόνο το ΑΦΜ, το e-mail ή το κινητό τους.

Επίσης είναι δυνατή η πραγματοποίηση μίας συναλλαγής με την έκδοση QR Code. Η δυνατότητα εμβασμάτων στη στιγμή παρέχεται τόσο για συναλλαγές εντός Eurobank, όσο και για συναλλαγές με άλλες τράπεζες.

  • Τράπεζα Πειραιώς

Στην τελευταία της αναβάθμισης η Τράπεζα Πειραιώς εισήγαγε τo one touch, το οποίο παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να συνδέεται στο winbank mobile banking App απλά με το δακτυλικό του αποτύπωμα διατηρώντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειάς του στο μέγιστο βαθμό.

Η λειτουργικότητα one touch διατίθεται για συσκευές που διαθέτουν σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID/Fingerprint Scanner) με λειτουργικά iOS & Android.

Για τις υπόλοιπες συσκευές, παρέχεται η δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης “quick login” με χρήση 4-ψήφιου PIN της επιλογής του χρήστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει αυτήν την περίοδο τη νέα της εφαρμογή για κινητά, η οποία θα ενσωματώνει πολλές καινοτομίες.