A- A+
Αναστολή πληρωμών προς εφορία - ΕΦΚΑ σε όλες τις επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση τζίρου

Μπορεί τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού να αφορούν προς το παρόν μόνο τους πληγέντες νομούς, ωστόσο αυτό σύντομα θα αλλάξει.

Κι αυτό διότι υπάρχουν πολλοί κλάδου που αντιμετωπίζουν σημαντική μείωση του τζίρου καθώς οι πολίτες αποφεύγουν χώρους συγκέντρωσης πολλών ατόμων.

Επιπλέον, καταγράφεται πτώση της ζήτησης για προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης, γεγονός που επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, εκτός από τα σινεμά και τα θέατρα, όπου η μείωση των εισιτηρίων είναι ραγδαία, μεγάλη πτώση του τζίρου καταγράφεται σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και εμπορικά καταστήματα.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί ένα νέο σύστημα το οποίο θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τους τζίρους ανά κλάδο και θα ανακοινώνει επέκταση των μέτρων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αναστολή πληρωμών για 4 μήνες προς την εφορία για φορολογικές υποχρεώσεις και τον ΕΦΚΑ για ασφαλιστικές εισφορές.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να δοθούν επιδόματα για την κάλυψη των αποδοχών των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κλείνουν αναγκαστικά, με κρατική εντολή ή που εμφανίζουν πολύ μεγάλη πτώση στον τζίρο λόγω του κορωνοϊού.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα