A- A+
Αναστέλλει τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών η κυβέρνηση για όσο διαρκεί η κρίση

Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση.

Το νέο μέτρο προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως είπε, άμεσα θα υπογράψει απόφαση που θα ανσστέλλει τη λειτουργία όλων των εισπρακτικών εταιρειών, ώστε να μην «ενοχλούν» τους οφειλέτες στην τρέχουσα συγκυρία έκτακτων οικονομικών συνθηκών.

Κι αυτό διότι υπήρξαν καταγγελίες στο υπουργείο ότι παρά το λουκέτο σε μεγάλο κομμάτι της αγοράς, οι εισπρακτικές εταιρείες συνέχιζαν όλες τις προηγούμενες ημέρες να κάνουν τη δουλειά τους, να καλούν δηλαδή στους οφειλέτες, ενημερώνοντάς τους για τα χρέη τους προς τράπεζες ή άλλες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο πως από τη στιγμή που γενικεύονται οι διευκολύνσεις από τις τράπεζες και το Δημόσιο, με την αναστολή όλων των υποχρεώσεων, να σταματήσουν τη λειτουργία τους και οι εισπρακτικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές κόκκινων δανείων θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, καθώς μέσω αυτών θα εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό η διευκολυντική πολιτική των τραπεζών στους πελάτες τους.