A- A+
Αναρτήθηκαν στον e-ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά για μη μισθωτούς με την έκπτωση του 25%

Προθεσμία έως και τις 10/4 έχουν οι μη μισθωτοί που πλήττονται για να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ και να λάβουν έκπτωση 25%.

Τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και αφορούν τις εισφορές του Φεβρουαρίου του 2020.

Η προθεσμία πληρωμής με την έκπτωση του 25% είναι 10η Απριλίου. Προϋπόθεση για να λάβετε την έκπτωση του 25% είναι να έχετε εξοφλήσει στο σύνολό τους τις εισφορές του Ιανουαρίου ή να το κάνετε έως και τις 10 Απριλίου.

Εναλλακτικά, οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξοφλήσουν τις εισφορές του Φεβρουαρίου σε 4 μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως 30.9.2020 εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.

Στην ακόλουθη φωτογραφία φαίνεται ένα παράδειγμα εκκαθαριστικού:

Κλικ για μεγέθυνση

Πώς επηρεάζεται η σύνταξη

Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι έχουν το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούν, να πληρώσουν το σύνολο των εισφορών, ώστε να μην επηρεαστεί το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει.

Αν επιλέξουν την έκπτωση του 25%, προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Φεβρουαρίου 2020 (μείωση 25%).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και αφετέρου να έχει εξοφληθεί η εισφορά του Ιανουαρίου 2020 (ακόμη και αν πληρωθεί στις 10 Απριλίου μαζί με την εισφορά του Φεβρουαρίου).

Για 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία, τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν αργότερα, μετά την επεξεργασία των στοιχείων της ΑΠΔ του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξαν.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).
 
Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.

Διαβάστε επίσης

Οι προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών μέσω e-banking