A- A+
Ανανεώνει αυτόματα όλες τις κάρτες ανεργίας έως τις 10/5 ο ΟΑΕΔ - Καμία ενέργεια από ανέργους

Στην αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου προχωρά για τη διευκόλυνση των ανέργων ο ΟΑΕΔ.

Όπως ανακοινώθηκε, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Είχε προηγηθεί η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου 2020.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να επαναληφθεί και μετά τις 10 Μαΐου.

Επίδομα 400 ευρώ

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ που θα δοθεί σε μακροχρονίως ανέργους.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020.

Επιπλέον, πρέπει να παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και να μην έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 168.000 άνεργοι, σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2-4 εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ.