A- A+
Ανακοινώνεται ρύθμιση 24 δόσεων για τα χρέη του «κορωνοϊού» - Επιτόκιο έκπληξη!

Σε ανακοινώσεις για τη δημιουργία μίας νέας ρύθμισης χρεών με αποπληρωμή σε έως 24 δόσεις για τις οφειλές στο Δημόσιο που δεν πλήρωσαν οι πληττόμενοι του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ευνοϊκό μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή από τον Πρωθυπουργό και να δοθούν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της ρύθμισης.

Όπως είπε μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση θα ρυθμίσει σε 12 ή 24 δόσεις τις φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν τώρα ανασταλεί.

«Θα εξεταστεί με τί επιτόκιο για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε βάθος χρόνου. Τις σχετικές λεπτομέρειες θα τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στα επόμενα 24ωρα», συμπλήρωσε.

Εκτιμάται ότι το επιτόκιο θα είναι πολύ χαμηλό, ενδεχομένως και στα επίπεδα του 1%, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Κι αυτό διότι με τις αναστολές που εφαρμόστηκαν στους πληττόμενους του κορωνοϊού, εάν δεν υπάρξει ρύθμιση, οι φορολογούμενοι στα τέλη Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλούς φόρους της περιόδου Μαρτίου - Μαίου 2020.

Διευκόλυνση και σε φόρο εισοδήματος - ΕΝΦΙΑ

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να διευκολύνει τους φορολογούμενους με την αύξηση του αιρθμού των δόσεων του εφετινού φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα εξετάζονται τα εξής:

Φόρος εισοδήματος: Εξόφληση σε 8 μηνιαίες δόσεις από Ιούλιο 2020 έως Φεβρουάριο 2021 έναντι τριών διμηνιαίων δόσεων που προβλέπεται σήμερα

ΕΝΦΙΑ: Εξόφληση σε 6 μηνιαίες δόσεις από το Σεπτέμβριο του 2020 έως το Φεβρουάριο του 2021 έναντι των 5 μηνιαίων δόσεων που ισχύουν τα τελευταία χρόνια.