A- A+
Alpha Bank: Κωδικοί μίας χρήσης για το e-banking και με SMS
Στη διεύρυνση των καναλιών αποστολής κωδικών μίας χρήσης για συναλλαγές στο e-banking της προχώρησε η Alpha Bank, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ο Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για τις ευαίσθητες συναλλαγές σας μέσω των υπηρεσιών Alpha Web Banking και Alpha Mobile Banking.

Εισάγοντας έναν επιπλέον κωδικό, που παράγεται από μέσο που μόνον εσείς έχετε (εφαρμογή στο κινητό σας, λήψη κωδικού μέσω SMS ή ειδική συσκευή), οι εγχρήματες συναλλαγές σας γίνονται με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επιπλέον ασφάλεια

Με την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, σας παρέχονται με ασφάλεια επιπλέον δυνατότητες για συναλλαγές όπως:

- Μεταφορές κεφαλαίων σε τρίτους (ιδιώτες ή εταιρίες) σε λογαριασμό στην Alpha Bank.
- Εμβάσματα σε άλλη τράπεζα εσωτερικού ή εξωτερικού.
- Πάγιες εντολές για μεταφορά σταθερού ποσού σε τακτά χρονικά διαστήματα σε λογαριασμούς τρίτων της Alpha Bank.
- Πληρωμές οφειλών καρτών τρίτων εκδόσεως Alpha Bank ή άλλων τραπεζών εσωτερικού.
- Διαχείριση της συνδρομής σας (προφίλ) στο Alpha Web Banking με:

  • προσθήκη, μεταβολή δικαιωμάτων χρήσεως ή διαγραφή λογαριασμών Alpha Bank.
  • προσθήκη, μεταβολή δικαιωμάτων χρήσεως ή διαγραφή καρτών Alpha Bank.
  • προσθήκη επενδυτικών λογαριασμών (π.χ. Αμοιβαίων Κεφαλαίων προθεσμιακών καταθέσεων).
  • μεταβολή του ανώτατου ημερησίου "ορίου μεταφορών" σε "μη προδηλωμένους" λογαριασμούς (τρίτων).
  • μεταβολή προσωπικών στοιχείων συνδρομής.
  • αίτηση, διαχείριση αιτήσεων και μεταβολή ή προεξόφληση της Alpha Online Προθεσμιακής.

Τα μέσα παραγωγής κωδικών

Η χρήση των Υπηρεσιών γίνεται με Κωδικούς Ασφαλείας μίας χρήσεως, οι οποίοι:

- Παράγονται από την εφαρμογή Alpha Safe Access για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό iOS, Android και Windows Phone.

- Αποστέλλονται μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο του συνδρομητή (το οποίο έχει δηλώσει στην υπηρεσία κατά την εγγραφή του στο Alpha e-Banking).

- Παράγονται από τη Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (για Ιδιώτες συνδρομητές που την έχουν ήδη λάβει).

Η ενεργοποίηση των κωδικών

Η διαδικασία για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας γίνεται ακόμη πιο εύκολη, για τους νέους συνδρομητές.

Επισκεφθείτε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank για να εγγραφείτε στις υπηρεσίες Alpha e-Banking.

Κατά την εγγραφή σας, ζητήστε την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, επιλέγοντας ανάμεσα στην εφαρμογή Alpha Safe Access και στη δυνατότητα να λάβετε τους Κωδικούς με SMS στο κινητό σας τηλέφωνο.

Οι Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας ενεργοποιούνται αυτόματα για τη συνδρομή σας και είναι διαθέσιμες ήδη από την πρώτη είσοδό σας.

Υπάρχοντες συνδρομητές – ενεργοποίηση σε 3 απλά βήματα

Για υπάρχοντες συνδρομητές η εγγραφή και η ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας γίνεται εύκολα μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Alpha Bank (Alpha Web Banking, Alphaphone Banking) σε 3 απλά βήματα:

1. Αίτηση για ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας

Κατά την αρχική αίτησή σας (μενού Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας), επιλέγετε και το μέσο παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας με το οποίο θα ενεργοποιήσετε αργότερα την Υπηρεσία:

- Για το Alpha Safe Access θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό σας, για να δηλώσετε τον μοναδικό αριθμό της (Credential ID)

- Για τη λήψη Πρόσθετων Κωδικών Ασφαλείας μέσω SMS επιλέγετε τον αριθμό τηλεφώνου τον οποίο έχετε δηλώσει στην συνδρομή σας.

Επίσης, κατά την αρχική αίτηση ορίζετε τηλέφωνα και ώρες επικοινωνίας για την τηλεφωνική πιστοποίηση της ταυτότητάς σας, καθώς και τον λογαριασμό που θα χρεωθεί κατά την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών με το εφάπαξ κόστος εγγραφής των 8 ευρώ.

2. Τηλεφώνημα για πιστοποίηση της ταυτότητας του Συνδρομητή από την Τράπεζα για λόγους ασφαλείας

Πολύ σύντομα, αφού καταχωρίσετε την αίτησή σας, θα δεχτείτε κλήση από την Υπηρεσία Πελατών της Alpha Bank για την τηλεφωνική πιστοποίηση της ταυτότητάς σας.

Για τη δική σας ασφάλεια, μόνον εφόσον έχετε πιστοποιηθεί επιτυχώς, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας.

3. Ενεργοποίηση των Υπηρεσιών με το επιλεγμένο μέσο παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας

Εφόσον έχετε στα χέρια σας το κινητό σας τηλέφωνο (είτε έχετε επιλέξει τη χρήση της εφαρμογής είτε τη λήψη κωδικών μέσω SMS) και αφού έχετε πιστοποιηθεί επιτυχώς, μπορείτε να προχωρήσετε με την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (μενού Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας).

Η χρέωση του επιλεγμένου λογαριασμού θα γίνει με την επιτυχή ενεργοποίηση των Υπηρεσιών.