A- A+
Alpha Bank: Και δεύτερος κύκλος μειώσεων στα προθεσμιακά επιτόκια - Απομένει η Πειραιώς
Στην αναπροσαρμογή των επιτοκίων σε δύο ακόμη λογαριασμούς προθεσμίας προχωρά η Alpha Bank από τις 14/11. Πού πέφτουν οι αποδόσεις.

Η Alpha Bank μετά τη μείωση των επιτοκίων στο 12μηνης διάρκειας προϊόν «Alpha Νέα Εποχή» προχώρησε στην περικοπή των αποδόσεων στα προγράμματα Alpha Πρόοδος και Alpha Μηνιαία Πρόοδος.

Το Moneyonline.gr είχε από την αρχή της εβδομάδας προειδοποιήσει για τις αλλαγές αυτές, δεδομένης της τακτικής σταδιακής αναπροσαρμογής των επιτοκίων της που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες η τράπεζα.

Τα νέα επιτόκια

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, τα προθεσμιακά επιτόκια της Alpha Bank κινούνται μεταξύ 1,45% και 1,6%, ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης.

Για καταθέσεις διάρκειας τριών μηνών τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα, ενώ για την εξασφάλιση μίας υψηλότερης απόδοσης είναι απαραίτητη η κατάθεση τουλάχιστον 100.000 ευρώ...

Πλέον το μόνο προϊόν που δεν έχει αλλάξει είναι το «Alpha Προθεσμιακή με Bonus» που συνδυάζει την καταβολή τόκων με bonus πόντους που εξαργυρώνονται μέσω πιστωτικής κάρτας.

Και αυτά τα επιτόκια ωστόσο θα μειωθούν τις επόμενες ημέρες.

Κλίμα περικοπών

Πλέον η μόνη τράπεζα που δεν έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα επιτόκιά της το Νοέμβριο, είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Και αυτή πάντως δε θα αργήσει. Από ημέρα σε ημέρα αναμένεται η προσαρμογή των επιτοκίων της.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σε μειώσεις των αποδόσεων προχώρησαν εκτός από την Alpha Bank, η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα.

Ενημερωθείτε κάθε ημέρα για τις αλλαγές στα επιτόκια μέσα από την αρθρογραφία του Moneyonline.gr και συγκρίνετε όλα τα προϊόντα με το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων.