A- A+
Alpha Bank: Εξόφληση καρτών μέσω κινητού με SMS
Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν την πιστωτική τους κάρτα στέλνοντας ένα απλό μήνυμα με το κινητό τους έχουν πλέον όλοι οι πελάτες της Alpha Bank με μία νέα υπηρεσία.

Ο λόγος γίνεται για την υπηρεσία Alpha Pay by SMS, που σας παρέχει την δυνατότητα να πληρώνετε την πιστωτική κάρτα με χρέωση καταθετικού λογαριασμού Alpha Bank, με την αποστολή μηνύματος SMS από το κινητό σας.

Πρόκειται για μία υπηρεσία που προσέφερε μέχρι πρότινος η Citibank στην Ελλάδα και μετά την εξαγορά του δικτύου της από την Alpha Bank υιοθετήθηκε και από την τελευταία.

Πώς λειτουργεί

Ενημερώνεστε με μήνυμα SMS για την έκδοση του μηνιαίου αντιγράφου λογαριασμού της κάρτας σας, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για το συνολικό ποσό, το ελάχιστο ποσό πληρωμής και την ημερομηνία λήξεως της οφειλής.

Στη συνέχεια επιλέγετε το ποσό που επιθυμείτε να πληρώσετε, στέλνοντας ένα από τα παρακάτω μηνύματα στο 19129 (όπου 1234 τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας σας):

Πώς γίνεται η εγγραφή

Εγγραφείτε στην υπηρεσία Pay by SMS καλώντας στην Εξυπηρέτηση Πελατών στο 210 326 0000 και δηλώνοντας:

• Την κάρτα που επιθυμείτε να εγγράψετε (πιστωτική κάρτα ή προπληρωμένη κάρτα εκδόσεως Alpha Bank)
• Τον λογαριασμό χρεώσεως Alpha Bank (λογαριασμός σε Ευρώ, στον οποίο είσθε κύριος δικαιούχος ή συνδικαιούχος)
• Τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα πραγματοποιείτε τις εντολές πληρωμής (Ελλάδος)
• Την προτιμώμενη γλώσσα εγγραφής σας στην υπηρεσία (ελληνικά ή αγγλικά)

Το κόστος αποστολής του SMS είναι 0,11 Ευρώ ανά SMS, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και χρεώνεται στο κινητό του πελάτη. Δεν υπάρχει καμία χρέωση από την Τράπεζα για την παροχή της υπηρεσίας.