A- A+
Alpha Bank: Χαμηλότοκα δάνεια μέσω του COSME για κεφάλαιο κίνησης και επενδύσεις
Ρευστότητα με μειωμένες κατά 50% εξασφαλίσεις προσφέρει η Alpha Bank μέσω του Προγράμματος COSME σε ελληνικές επιχειρήσεις. Οι όροι των δανείων.

Η τράπεζα έχει εξασφαλίσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χορηγήσει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μειωμένες απαιτήσεις σε εξασφαλίσεις, δεδομένης της παρεχόμενης εγγυήσεως του ΕΤαΕ.

H παρούσα χρηματοδότηση είναι δυνατή χάρη στην Εγγύηση που παρέχεται από τo COSME και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων ("ΕΤΣΕ") που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Ο σκοπός του ΕΤΣΕ είναι να συμβάλει στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξασφαλίσει αυξημένη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις

Σκοπός και είδη χρηματοδότησης

Μέσω του προγράμματος παρέχονται δάνεια για:

  • Μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την κάλυψη δαπανών αποκτήσεως ή/και δημιουργίας παγίων περιουσιακών στοιχείων
  • Μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση Κεφαλαίου Κινήσεως για την ανάπτυξη και επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας
  • Βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών, οι οποίες σχετίζονται με το εμπορικό/συναλλακτικό κύκλωμα της επιχειρήσεως

Ύψος Χρηματοδοτήσεως

Τα ποσά δανεισμού διαμορφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα:

i Έως 150.000 ευρώ

ii. 'Aνω των 150.000 ευρώ, εφόσον η ΜΜΕ δεν πληροί κάποιο από τα κριτήρια καινοτομίας του Προγράμματος InnovFin.

Σε αυτή την περίπτωση το μέγιστο ποσό χρηματοδοτήσεως διαμορφώνεται ως εξής:

Για διάρκεια έως 5 έτη, έως 3.000.000 ευρώ (πλην των ΜΜΕ οδικών εμπορευματικών μεταφορών, όπου το μέγιστο ποσό είναι 1.500.000 ευρώ).

Για διάρκεια μεγαλύτερης των 5 ετών και έως 10 έτη, έως 1.500.000 (πλην των ΜΜΕ οδικών εμπορευματικών μεταφορών, όπου το μέγιστο ποσό είναι 750.000 ευρώ).

Διάρκεια Εγγυήσεως

Η εγγύηση του Ε.Τα.Ε., παρέχεται έως 10 έτη, ενώ η διάρκεια του δανείου διαμορφώνεται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Επενδυτικό Δάνειο: Από 12 έως 120 μήνες
  • Αναπτυξιακό Κεφάλαιο Κινήσεως: Από 12 έως 72 μήνες
  • Ανακυκλούμενο Κεφάλαιο Κινήσεως (Αλληλόχρεος Λογαριασμός): Με 12μηνες ανακυκλήσεις και δυνατότητα ετήσιας ανανεώσεως, με μέγιστη συνολική διάρκεια τα 5 έτη

Kαταληκτική ημερομηνία διαθέσεως του Προγράμματος ορίζεται η 5.4.2020, εκτός εάν ο διαθέσιμος προϋπολογισμός εξαντληθεί νωρίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo Πρόγραμμα, μπορείτε να απευθύνεστε στα Καταστήματα της Alpha Bank.

Δείτε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που διαθέτει η Alpha Bank