A- A+
Alpha Bank: Απόδοση ως 52% στα μετοχικά Α/Κ το 2012
Αποδόσεις που έφτασαν έως και το 51,87% πέτυχαν κατά την περυσινή χρονιά τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank, εκμεταλλευόμενα την έντονη διακύμανση των αγορών. Οι καλύτερες επιδόσεις της τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε μία χρονιά που χαρακτηρίσθηκε από ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια κατέγραψαν αξιοσημείωτες αποδόσεις, με δώδεκα από αυτά που διαχειρίζεται η ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. να επιτυγχάνουν αποδόσεις άνω του 15%.

Εξαιρετικές ήταν οι αποδόσεις των Alpha Αμοιβαίων Κεφαλαίων που επενδύουν στην ελληνική μετοχική και ομολογιακή αγορά, με το Alpha Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχικό Εσωτερικού να καταγράφει απόδοση 51,87%, σημαντικά καλύτερη από αυτή του Γενικού Δείκτη Τιμών του Χ.Α. (33,43%).

Αξιοσημείωτες επιδόσεις σημείωσαν αντίστοιχα, το Alpha Μικτό Εσωτερικού με απόδοση 42,40%, το Alpha Blue Chips Μετοχικό Εσωτερικού με απόδοση 37,39%, αλλά και το Alpha Ομολογιακό Εσωτερικού με απόδοση 32,04%.

Εξίσου υψηλές αποδόσεις σημείωσαν τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε αγορές του εξωτερικού όπως το Alpha Select Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση 19,42%, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Europe Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση 17,84%, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Silk Route Asia Μετοχικό Εξωτερικού και το Αlpha Ευρωπαϊκών Εταιρικών Ομολόγων Ομολογιακό Εξωτερικού με απόδοση 15,54% και 14,32%, αντίστοιχα.