A- A+
Alpha Bank και Viva άνοιξαν τις κάρτες τους στο Google Pay - Πώς πληρώνετε

Τη δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών μέσω της εφαρμογής Google Pay έχουν πλέον οι πελάτες της Alpha Bank και της Viva Wallet, που είναι κάτοχοι καρτών Visa και Mastercard.

To ψηφιακό πορτοφόλι της Google δίνει τη δυνατότητα γρήγορων, εύκολων και ασφαλών συναλλαγών με χρήση κινητού ή smartwatch, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, για κατόχους συσκευών Android και Wear OS.

Πώς γίνονται πληρωμές

Μέσω του Google Pay, οι πελάτες της Alpha Bank και της Viva Wallet μπορούν να πραγματοποιούν πολύ εύκολα τις αγορές τους σε όλα τα φυσικά καταστήματα με ανέπαφα POS.

Επιπλέον, για τις online πληρωμές τους αρκεί ένα κλικ στο εικονίδιο «Πληρωμή με Google Pay», χωρίς να χρειάζεται η πληκτρολόγηση των στοιχείων της κάρτας τους.

Συγκεκριμένα:

- POS: Όταν θέλετε να πληρώσετε, απλά ανοίγετε την οθόνη της Android συσκευής σας και την πλησιάζετε στο τερματικό αποδοχής καρτών (POS), όπου υπάρχουν τα παρακάτω σήματα:


Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε συναλλαγές υψηλής αξίας, ενδέχεται να σας ζητηθεί να ξεκλειδώσετε την συσκευή σας, π.χ. με το fingerprint ή με το pattern ή το PIN της συσκευής.

Το τελικό αποτέλεσμα της συναλλαγής εμφανίζεται στο POS. Επίσης, η Google θα σας αποστείλει push notification με το αποτέλεσμα της συναλλαγής.

Online αγορές: Μπορείτε να πραγματοποιείτε τις online αγορές σας σε ιστοσελίδες και σε mobile apps, σε όλον τον κόσμο.

Απλά, όταν είστε έτοιμοι να πληρώσετε, επιλέξτε το Google Pay ως τον τρόπο πληρωμής σας ή πατήστε το “Πληρωμή με Google Pay”.

Αυτό ήταν! Δεν χρειάζεται να συμπληρώνετε φόρμες ή να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας.