A- A+
Alpha Bank: 75.000 πελάτες της έχουν ψηφιοποιήσει τις κάρτες του στο Apple Pay

Τους 75.000 έχουν φτάσει οι κάτοχοι καρτών της Alpha Bank, που τις έχουν ψηφιοποιήσει στο Apple Pay και πληρώνουν σε POS με το κινητό τους.

Πρόκειται για μία δυνατότητα που ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2020, με την Alpha Bank να παραμένει έως σήμερα ο μόνος συστημικό όμιλος που επιτρέπει στους πελάτες της τη χρήση του Apple Pay.

Στην προκειμένη περίπτωση η χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σας, χωρίς να πληκτρολογήσετε PIN, καθώς η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

Έτοιμο και wallet για android κινητά

Παράλληλα, η Alpha Bank προχώρησε στον πλήρη ανασχεδιασμό του myAlpha Wallet, του καινοτόμου ψηφιακού πορτοφολιού για συσκευές Android.

Με το νέο myAlpha Wallet οι πελάτες μπορούν να ολοκληρώνουν τις αγορές τους στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS), οπουδήποτε στον κόσμο, από το κινητό τους τηλέφωνο, εντελώς ανέπαφα και ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής, με ένα απλό ξεκλείδωμα της συσκευής (π.χ. με fingerprint).

Επίσης, η ευχρηστία του myAlpha Wallet ενισχύεται σημαντικά, καθώς η σύνδεση στην ανανεωμένη εφαρμογή πραγματοποιείται με τους κωδικούς e-Banking του πελάτη.

Mε ιδιαίτερη ευκολία και ταχύτητα, οι πελάτες μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να προσθέσουν στην εφαρμογή οποιαδήποτε χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους, Visa ή Mastercard έκδοσης Alpha Bank και να ορίσουν την κύρια κάρτα που τους εξυπηρετεί στις αγορές τους.

Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό ακόμα και για πληρωμές σε άτοκες δόσεις με τις πιστωτικές τους κάρτες.