A- A+
Alpha Bank: 6μηνη προθεσμιακή με ελεύθερες καταθέσεις
Τη δυνατότητα να αυξάνουν το ποσό της κατάθεσής του κάθε μήνα χωρίς κόστος ή ακόμη και να λήγουν πρόωρα την προθεσμιακή, δίνει η Alpha Bank στους πελάτες της μέσω προνομιακής κατάθεσης.

Ο λόγος γίνεται για την προθεσμιακή κατάθεση «Alpha Μηνιαία Πρόοδος», η οποία έχει διάρκεια έξι μηνών, ενώ η καταβολή των τόκων γίνεται κάθε μήνα σε συνδεδεμένο λογαριασμό του πελάτη.

Στη βασική της έκδοση το ετησιοποιημένο επιτόκιο της κατάθεσης ανέρχεται σε 2,85%, ξεκινώντας από το 2,70% τον πρώτο μήνα, για να φτάσει στο 3,10% τον τελευταίο μήνα.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Ο καταθέτης έχει τη δυνατότητα κάθε μήνα να προχωρήσει σε ολική ανάληψη των χρημάτων του.

Προθεσμιακή Plus

Η Alpha Bank προσφέρει την έκδοση Plus, η οποία έχει μεν χαμηλότερο επιτόκιο κατά 10 μονάδες, στο 2,75% κατά μέσο όρο στο εξάμηνο, αλλά έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

  • Πρώτον, το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 50.000 ευρώ (μέγιστο 500.000 ευρώ)
  • Δεύτερον, υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του υπολοίπου της κατάθεσης κάθε μήνα από 5.000 έως 200.000 ευρώ

Με τον τρόπο αυτό ο καταθέτης διασφαλίζει ότι και τα πρόσθετα χρήματα θα τοκιστούν με το ίδιο υψηλό επιτόκιο. Εξάλλου, ισχύει μηνιαία καταβολή τόκων, και απόδοση του κεφαλαίου κάθε μήνα στην επέτειο του προϊόντος χωρίς ποινή.

Συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις